Stichting Kiwanuka

De Stichting Kiwanuka is een kleinschalige stichting en heeft tot doel de Sint Cecilia School in Villa Maria (Oeganda) te ondersteunen. Dit is een lagere school voor meisjes.

http://www.kiwanuka.nl/algemeen/fotos/kiwanuka05_350px.jpg

De Stichting, opgericht in 2005, is een initiatief van Pauline Vluggen uit Maastricht. Pauline wordt geraakt door de noden van kinderen. Zij kwam in Oeganda in contact met de Sint Cecilia School in Villa Maria. Pauline heeft de overtuiging dat er zonder onderwijs geen ontwikkeling en dus geen toekomst voor kinderen is. 


ANBI
http://www.kiwanuka.nl/algemeen/images/lijn250.gif

http://www.kiwanuka.nl/algemeen/images/anbi_75px.gif

 

De Stichting Kiwanuka is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). 
Meer weten over KIWANUKA? >>

(ctr+klik voor koppeling)Oeganda, eens de parel van Afrika
http://www.kiwanuka.nl/algemeen/images/lijn250.gif
Zeer groen, gelegen pal op de evenaar, maar door zijn relatief hoge ligging heeft het een aangenaam klimaat. Oeganda is een oude Engelse kolonie, sinds 1962 onafhankelijk en is berucht geworden door Idi Amin, die het land verwoest heeft. Sinds de jaren 80 van de vorige eeuw is Amin verdreven en ontwikkelt Oeganda zich langzaam, maar wel redelijk succesvol. Politiek gezien is het land voor Afrikaanse begrippen stabiel te noemen. Dat is een felicitatie waard, want het land ligt klem tussen Congo, Soedan, Kenia en Rwanda; allemaal wel brandhaarden in de afgelopen 20 jaar.